Unieke kunst , sieraden, resin art, kleigodinnen, readings, JES! chocolade en creatieve blogs

BLOG 4 DIY VOOR VALENTIJNSDAG: HART VAN EPOXY MAKEN MET FOTO

Gepubliceerd op 26 januari 2022 om 16:36

Het is bijna 14 februari en dat betekent tijd voor de dag van de liefde: `Valentijnsdag`.

Hoe leuk om jouw geliefde of iemand om wie je veel geeft te verrassen met een eigen unieke creatie! Voor wie zou jij iets willen maken?

Wie is belangrijk voor jou? Zeg het met een hart van liefde!

Mijn grote liefde en allerbeste maatje is Sam. Op mijn 16e kregen we verkering en dit jaar zijn we al 24 jaar samen.

Omdat ik nog steeds zo gek op hem ben, wil ik een speciale hanger maken met een hart en een foto van ons samen.

Ik laat je hieronder zien hoe ik hem heb gemaakt.

 

Mijn favo shop voor de materialen is bij www.itsokay.nl Hier vind je tegekke en goede materialen, mallen, epoxyhars en gereedschap om iets moois te maken.

 

Dit heb je nodig voor een Valentijnshart met foto:

Stap 1: SPULLEN VERZAMELEN EN ONTWERPEN

Bedenk van te voren wat je wilt gaan maken en welke kleuren en materialen je in het hart wilt verwerken. Bestel al je spullen en zorg voor een schone en rechte werkplek. Zorg dat je een leuke foto hebt die je wilt gebruiken in het hart.

 

 

Stap 2: EPOXY GIETEN LAAG 1

Je hebt al je spullen gekocht en klaarliggen. Bescherm je handen met de handschoenen. Pak de mal van het hart en zorg dat er geen stof in komt. Je gaat de eerste epoxylaag aanbrengen. Ik heb hierbij in totaal 70 ml gebruikt van de epoxyhars 1op1. De rode kleur is een dekkende kleur. Hiervan heb ik 50ml afgewogen in een mengbekertje gedaan. Een aantal druppels rood erbij en goed mengen met het houten spateltje. Dit heb ik in de mal gegoten aan de linkerkant. Hierna heb ik nog 20ml epoxy in een ander schoon bekertje gedaan met roze transparante druppels. Dit weer goed gemengd en aan de rechterkant van het hart gegoten. Daar waar de 2 bij elkaar komen, heb ik geblazen. Dit kan met de mond of met een föhn. Zo vloeien ze mooier in elkaar over. Hierna heb ik alvast wat glinsters op het transparante deel gedaan. Om de luchtbellen te verwijderen, ben ik met een gasbrander eroverheen gegaan. Dit kan ook met een aansteker. Deze laag moet 1 dag uitharden voordat je verder kunt werken.

 

 

Stap 3: MATERIALEN TOEVOEGEN

Nu komt het leukste gedeelte. Leg de materialen klaar die je wilt gebruiken. Ik heb een foto, metalen sterretjes, glinsters, droogbloemen, rozenkwarts edelstenen en letters gebruikt. Als eerste legde ik de edelsteentjes al op zijn plaats. Dan weeg je weer epoxy af. Dit keer 40ml in totaal. Meng het goed door en giet dit in de mal. Het is de bedoeling dat je een dun transparant laagje hebt, omdat materialen kunnen drijven. Ik heb de foto gepakt en in de mal gelegd. Aangedrukt met het houten spateltje, zodat hij goed met de epoxy is bedekt. Hierna heb ik de droogbloemen, sterretjes en de letters toegevoegd en deze moeten ook goed in de epoxy leggen. Als alles op zijn plaats ligt, kun je de luchtbellen weer wegbranden. Deze laag moet ook weer 1 dag uitharden.

 

 

 

Stap 4: LAATSTE LAAG AANVULLEN

Nu ga je de mal aanvullen met epoxy. Weeg ongeveer 60ml af, meng het weer goed door elkaar en giet het in de mal totdat hij goed gevuld is en de materialen goed bedekt zijn. Deze laag kun je ook weer branden en een dag laten uitharden.

 

 

Stap 5: UNMOLD

Het hart is nu bijna klaar. Haal hem uit de mal. Je kunt de randjes eventueel wat opschuren, als ze scherp zijn. Maak hem daarna goed schoon. Ik heb de zijkanten met gouden verfstift ingekleurd. Ook dit moet weer goed drogen en dan kun je de haakjes vastzetten door gaatjes te boren en de schroefoogjes erin te draaien. Plaats de ringetjes en ketting eraan, zodat je hem op kunt hangen.

Ik heb zelf nog een klein bijpassend hartje erbij gemaakt dat ik er nog onder heb gehangen. Leuk idee: Mocht je kinderen hebben of dieren, dan kun je

daar ook foto´s in zetten en onder het grote hart hangen.

 

Stap 6: VERRAS JOUW VALENTIJN

Nu de hanger klaar is kun je jouw Valentijn gaan verrassen met jouw unieke creatie!

Laat je weten hoe het is ontvangen?

 

 

 

Deze blog is in samenwerking gemaakt met www.itsokay.nl en bevat linken naar deze site als reclame.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.