Unieke kunst , sieraden, resin art, kleigodinnen, readings, JES! chocolade en creatieve blogs

BLOG 3: DIY SIERADEN MAKEN MET EPOXY

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 18:58

In deze blog neem ik je mee tijdens het maken van dit gave sieraad met epoxyhars. Let op: Het is niet zomaar een hanger, maar ze doet veel meer met je dan je waarschijnlijk zult denken. Klinkt magisch hè? En dat is het ook wel een beetje ;)

 

Van Itsokay kreeg ik al snel de spullen in huis en met veel plezier ben ik aan de slag gegaan. Ik verwerk graag edelstenen in sieraden en dat kan hierbij heel goed. Resin art sieraden had ik nooit eerder gemaakt dus dit was dan ook nieuw voor mij om te doen. Nu weet ik zeker dat ik nog veel meer sieraden met hars en edelstenen ga maken! En ik denk zomaar dat jij ook niet kunt stoppen, zodra je eenmaal begonnen bent. Met de benodigdheden en goede giethars heb je het in principe zo gemaakt. De uv epoxy werkt eenvoudig en snel. Je hoeft dus niet ongeduldig te zijn en je hebt in een handomdraai een mooi zelfgemaakt, uniek sieraad met een beetje magie!

 

 

 

Benodigdheden:

 

 

Stap 1: Ontwerpen

Op internet kun je veel inspiratie op doen voor het maken van sieraden met epoxyhars. Bedenk hoe je het ga maken en geef er je eigen draai aan.

Ik koos voor een chakra hanger met kleuren en edelstenen, maar je kunt het ook maken in andere kleuren. Kies wat jij mooi vindt!

 

Stap 2: Spullen scoren

De spullen die ik gebruikt heb, komen van Itsokay. Hier vindt je bijna wel alles wat je nodig hebt voor sieraden met hars en je hebt het snel in huis.

Meestal de volgende dag al!

 

Stap 3: Spullen klaarzetten

Pak de spullen die je nodig hebt bij elkaar.

 

 

Stap 4: Begin het sieraad te maken

Pak de mal en doe hier een klein laagje epoxy in van ongeveer een kleine centimeter.

 

Stap 5: Kleur toevoegen

Begin met de rode kleur. Spuit een druppel hiervan op een bordje en dip hier een satéprikker in. Doop de prikker nu in de mal bij de epoxy en meng het door elkaar. Let op dat je netjes werkt en dat de zijkanten van de mal schoon blijven.

 

Stap 6: Edelsteen toevoegen

Nu pak je 1 edelsteentje en deze leg je in de epoxy en druk je wat aan met de prikker, zodat hij goed ondergedompeld ligt. Veeg hierna de prikker schoon aan een keukenpapiertje.

Stap 7: Uitharden van de hars

Zet de mal onder de uv lamp, zodat dit laagje hard wordt. 1 minuut is genoeg voor de harding.

 

Stap 8: Herhaal stap 4 t/m 7 tot en met de paarse kleur

Vul de mal aan tot en met de paarse laag. De volgorde is als een regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.

 

Stap 9: Het witte laagje

Nu je bent aangekomen bij de laatste laag, kun je net als bij de vorige stappen een beetje kleur toevoegen aan de hars, maar gebruik geen steentje in deze laag. Je gaat namelijk het haakje plaatsen in de hars en daar moet ruimte voor zijn. Ik heb het haakje aan een stevig draadje gedaan en hem zo boven de mal in de epoxy gehouden. Dit doe je tijdens het drogen onder de lamp. Je zult zien dat hij binnen enkele seconden vastzit en zo hoef je hem niet achteraf in de epoxy te boren. Ik heb hem 1,5 minuut laten uitharden.

 

Stap 10: Unmolding

De mal zit vol en is hard. Nu kun je de hanger uit de mal halen. Omdat het haakje eraan zit, trek je hem er vrij makkelijk uit.

Stap 11: Sealen

De hars voelt waarschijnlijk nog wat plakkerig dus zorg dat de hanger niet stoffig wordt.

Je kunt hem nu gaan aflakken met de gloss sealer of met nagellak. Het is als nagels lakken dus dat moet iedereen wel lukken toch? Je kunt de hanger vasthouden aan het haakje en rondom lakken. Ik heb hem hierna weer aan het stevige draad gehangen, zodat hij goed kan drogen. Na een uur is hij droog en kun je de sticker er eventueel opplakken. Ik heb hierna weer een nieuwe laag gloss aangebracht.

 

 

Stap 12: Hanger bevestigen aan de ketting

Hang aan het haakje 1 of 2 ringetjes. Dit kun je doen met een tangetje. Buig en knijp het goed aan. Hierna hang je de hanger aan de ketting.

Nu kun je pronken met je zelfgemaakte Chakra sieraad met edelstenen. De kleuren en edelstenen hebben een helende werking en brengen je in balans.

Ervaar zelf wat het met jou doet!

 

 

Show it!

We vinden het altijd leuk om te zien wat je hebt gemaakt. Plaats je sieraad op social media en tag #creativeartbyjessica en #itsOkay

We zijn heel benieuwd en wensen je veel succes en plezier van jouw unieke sieraad. Maak er iets mooi van!

 

 

Liefs van Jessica

 

 

Deze blog is in samenwerking gemaakt met www.itsokay.nl en bevat linken naar deze site als reclame.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.