Unieke kunst , sieraden, resin art, kleigodinnen, readings, JES! chocolade en creatieve blogs

BLOG 2: DIY MAAK EEN PIRAMIDE

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 20:46

Piramides hebben een krachtige helende werking door de kleuren, materialen en vorm. Ze zijn prachtig en op veel manieren te maken.

De piramide kan ondersteunend zijn en bijdragen aan een positieve energie door de trilling die hij uitstraalt. In gedachten kun je jouw intentie neerzetten. Ik koos voor een vrolijke, krachtige en liefdevolle energie. Laat je creativiteit zijn gang gaan en beleef de unieke energie dat jouw eigen piramide geeft. Hoe je dit zou kunnen maken, leg ik je hieronder uit. 

 

Sinds een paar jaar werk ik met epoxyhars. Ik heb verschillende merken geprobeerd. Er zit verschil in bijv. de dikte van de epoxy, mengverhoudingen, de uitharding, de helderheid, de glans of het vergeelt (uv bescherming) en natuurlijk de prijs. Let daar goed op bij het aankopen en lees goed de beschrijving! De hars van Itsokay is wat dikker, heel mooi helder, heeft uv bescherming tegen het vergelen en is glanzend. De hars is makkelijk af te wegen, omdat het handige flesjes zijn met een kleine opening.

Wat heb je nodig:

Stap 1:

ONTWERPEN

Zorg dat je alle spullen klaar hebt liggen op een schone en rechte werkplek. Je kunt met een waterpas kijken of de ondergrond goed recht staat. Je hebt apps hiervoor voor op je mobiel, mocht je geen waterpas in huis hebben. Erg handig! Als het iets scheef loopt, dan vloeit de hars scheef uit en dat wil je niet.

Bedenk goed wat je wilt maken. Welke kleuren vind je mooi? Wat mag je piramide uitstralen? Je kunt eventueel jouw ontwerp uittekenen op een blaadje, zodat je weet wat je doet. Snuffel even rond op de site van Itsokay en kies welke decoraties jij in jouw piramide wilt verwerken. De piramide bestaat uit meerdere lagen hars, die telkens moeten drogen. Ik laat ze zelf altijd een dag drogen, voordat ik verder ga met de volgende laag.

 

Stap 2:

HARS MAKEN

Meng de hars 1 op 1 in de mengbeker. Je kunt het afwegen met de weegschaal. De hoeveelheid hangt af van hoe dik je de laag wilt. Ik ben begonnen met een doorzichtige heldere kleur. Dit wordt de punt van de piramide. Giet de hars in de mal. Haal de luchtbellen weg met de brander.

Laat de hars een dagje drogen en ga dan verder.

 

Stap 3:

BLOEM TOEVOEGEN

Maak nog een klein beetje heldere hars in een apart bekertje. Giet dit in de mal bovenop de eerste laag, zodat de oppervlakte goed verdeelt is. Plaats dan een droogbloemetje in het midden. Denk erom dat je hem op zijn kop plaats! Duw het bloemetje goed in de hars met een stokje. Brand weer even na tegen de luchtbellen. Laat de hars goed drogen. Als de piramide klaar is kun je in de punt dus dit leuke bloemetje zien. Op deze manier heb je meer controle over de bloem dan dat je hem meteen in de eerste laag zou hebben gedaan. Zo zakt hij niet en blijft beter op zijn plek zitten. Het is heel belangrijk dat de mal waterpas staat, anders glijdt de bloem naar een andere kant.

 

Stap 4:

VOLGENDE LAAG

Mij leek het leuk om een piramide in roze tinten te maken. Deze roze kleur is de kleur van liefde en kracht. En dat kan iedereen wel gebruiken! Ik heb voor deze laag gekozen voor een lichtroze kleur. Ik heb een klein beetje roze gemengd door de heldere hars, waardoor hij transparant blijft en niet vol van kleur is. In deze kleur heb ik ook een glinsterpoeder gebruikt. Voor transparantie kun je ook de transparante kleuren kopen.

Dit is weer gebrand tegen de luchtbellen en heb het laten drogen tot de volgende dag.

 

Stap 5:

Na zoveel lichte lagen, werd het tijd voor een volle kleur. En wederom roze gekozen, maar nu een volle kleur. Je mengt dus eerst weer een klein beetje hars met kleurpigmenten en vult de piramide aan. Dan weer even de vlammen eroverheen tegen de luchtbellen. Dit laat je weer een dagje drogen.

 

 

 

Stap 6:

GLINSTERS

Hierbij heb ik hars aangemaakt en een heel klein beetje goudpigment toegevoegd. Hierna heb ik veel glinsters in ditzelfde bakje gedaan en goed gemengd met een stokje. Zo ontstaat er een glinsterpapje van hars. Dat ziet er al heel leuk uit. Dit heb ik weer in de mal gegoten bovenop de donkerroze laag. Weer even de brander er langs laten branden tegen de luchtbellen en deze laag goed laten drogen.

 

Stap 7:

Bovenop deze laag heb ik weer een zachtroze kleur gemaakt. Meng de hars met de pigmenten en giet het over de glinsterlaag in de mal. Luchtbellen verwijderen met de brander en laten drogen.

Stap 8:

STEENTJES TOEVOEGEN

In deze laag twijfelde ik of ik het met droogbloemen zou doen of glassteentjes. Ben gegaan voor die laatste optie. Ik heb de hars weer gemaakt in een bekertje en best veel steentjes toegevoegd hierbij. Ook leuk om echte bergkristallen steentjes te gebruiken. Dit is goed gemengd en over de zachtroze laag in de mal gegoten. De steentjes verspreid je met een stokje. Denk erom dat ze goed tegen de randen aan liggen, want dat is waar je ze goed ziet. Dan weer branden en laten drogen. Deze glassteentjes lijken op bergkristal. Zo komt het heldere van de punt weer mooi terug in deze laag.

 

Stap 9:

LAATSTE LAAG

Nu zijn we aangekomen aan de laatste laag. Zelf vind ik het mooi om deze donker te maken. Dan zie je goed dat de piramide daar begint. Heldere kleuren kijk je doorheen, waardoor hij lijkt te zweven. Ik kies voor een volle roze kleur. Ik heb de hars gemengd en weer pigmenten toegevoegd. Goed mengen en gieten in de mal. Dan weer branden en laten drogen.

Stap 10:

UNMOLD

En dit is de leukste stap! Als de piramide goed droog is kun je de piramide uit de mal halen. Tromgeroffel......WAUW :) Wat is hij prachtig! Vind je ook niet?

Het kan zijn dat de randen van de bodem nog scherp aanvoelen. Je kunt dit weghalen door even een schuurpapiertje te pakken en dit randje zacht op te schuren. Maak de piramide schoon met een zachte, natte doek en droog af. Geef hem een mooi plekje!

 

Show it!

Zet ook een foto van jouw unieke piramide op Insta of FB met #itsOkaynederland of #itsOkaygoods en #creativeartbyjessica en we zien natuurlijk graag wat jij hebt gemaakt.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb :) Heel veel succes en plezier van jouw creatie!

 

Liefs Jessica.

 

 

Deze blog is in samenwerking gemaakt met www.itsokay.nl en bevat linken naar deze site als reclame.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.